24 januari 2020
20:00

FBC Karlskrona

Referat: Månsarps IBK - FBC Karlskrona

There is a new sheriff in town !!! Anton Pettersson´s hattrick ihop med bra målvaktspel i 3:e, leder till ny lila seger.
Bortamatchen mot Karlskrona slutade med fasansfulla 16-6 till hemmalaget.
Vi gör även 6 mål idag, men Karlskrona endast 3. Så lite revanch blev det minst sagt.

Första perioden tycker jag i stort sett är våran. Det är bra fart i matchen. Vi har dock de bästa chanserna. Och i den 8:e minuten hittar Jesper Persson målet. Lyckan vara i drygt 2 minuter, under en avvaktande utvisning gör Karlskrona 1-1, deras första avslut på mål. Lite bittert, men vi som följt laget ett tag, vet att det har skett förr. Tycker dock att vi ändå tar tag i spelet bra efter detta, och att vi gör 2-1 genom Jonathan Persson är välförtjänt. Tid 18:22. De har ett jätteläge för 2-2, men vad som ser ut att vara ett öppet mål bränns grovt. Paus 2-1

2:a perioden. 2-2 kommer ändå efter 6:19. Deras lagkapten får göra målet. Men återigen tycker jag att vi tar tag i matchen bra efter kvitteringen. Sorken gör 3-2, efter att Rasmus skjutit ( jo det stämmer) och Mattias använder sin "gnagar-instikt-" och sätter dit returen. Nu väntar man ju sig en kvittering. Men vad händer. Anton Pettersson tar tillvara på ett dåligt uppspel, och placerar snyggt dit 4-2. Tid 13:01 för 3-2 och 13:29 för 4-2.
14:26 drömanfall av Månsarp, Anton avslutar på ett tillslag till 5-2. Riktigt fin sekvens av lila.
I slutet av perioden blir Wallmon utvisad, men vi gör ett bra boxplay. Paus 5-2

3:e perioden så tar Karlskrona över ganska markant. Har 5-0 i skott innan vi avslutar för första gången. Att de reducerar till 5-3 7:15 genom deras lagkapten igen, är helt i sin ordning. Virrigt i Månsarp första 10. Vi får även en utvisning 7:34. Men i boxplay gör vi återigen ett bra jobb, samt att Adam stänger igen.
11:54 får de sin första utvisning. Tyvärr ett tamt PP. Skotten 1-1 i den sekvensen.
14:36 tar vi timeout, vilket känns rätt, då det viner bollar i vårt zon.
Det känns lite bättre. Men 16:50 blir Sigge utvisad, efter att ha försökt reda ut en lagkamrats bolltapp.
Återigen gör vi ett riktigt bra boxplay. Men fullt manskap 18:50 så ser det hoppfullt ut. 19:52 stänger Anton matchen med sitt 3:e mål för dagen. Riktigt kul och se.
Och fantastikst roligt med vinst.
Tycker alla 3 femmorna gjorde det bra idag.
Matchens lirare i hemmalaget fick Anton Pettersson, i bortalaget lagkaptenen Joakim Vidlund.
Ska jag nämna ytterligare lila spelare så blir det Adam, för sin 3:e period, men även Joel Blychert som gör sin bästa H2-match för säsongen.
Nästa vecka uppehåll. 7/2 åker vi till Kalmar och möter CL.